Halászcsárda

A százhalombattai Halászcsárda története

A századforduló előtt és után Dunafüred területe birtok rendszerű mezőgazdasági és állattartási terület volt. Tulajdonosa Matta Árpád fölbirtokos. Az ő birtoklása alatt épült meg a csárda épülete, ami marhaistállóként kezdte a pályafutását… később lakóépületté alakították.

Az 1930-as években kezdődött Dunafüred parcellázása, amit egyébként „Árpád fürdővárosnak” neveztek.

Ekkortájt indult el az épületben az italkimérés, majd 1945 után az étterem funkció.

Az éttermet később államosították és került a Pest Megyei Vendéglátó Ipari Vállalat (PMVV) irányítása alá.

Családunk kezébe 1987-ben szerződéses üzletként került. A békebeli hűtőgépek több áramot fogyasztottak, mint egy villanymozdony, a régi kazánoknak pedig nem minidig volt kedvük meleget adni… és nekivágtunk!

A munka elindult, kinyitott a Halászcsárda!

Hamar rádöbbentünk, hogy a vendégek számára fontos, hogy lássák, hogy mindig épül, szépül valami az üzletben. Az ő véleményükre adva formáltuk a kínálatot, a mennyiséget és a minőséget. 1992-ben, a privatizáció során eladóvá vált a Halászcsárda. Nagy nehézségek árán, de sikerült megvásárolni az épületet, tehát a Halászcsárda a miénk lett…

Az itteni munkánk kezdett átformálódni. Nem azt mondtuk, hogy megyünk dolgozni, hanem megyünk a Csárdába. Dolgozni persze kellett sokat, de megérte!

Egyre több pozitív kritika ért bennünket. Sok áldozatot hoztunk, de amikor egy kedves vendég megdicsér bennünket, körvonalazódik bennünk: ma is megérte felkelni, bejönni, dolgozni és csinálni ezt az egészet tiszta szívünkből. Ezért köszönet vendégeinknek, akik nélkül ez nem jöhetett volna létre.

Üzletünkben a legmodernebb konyhatechnológiai berendezéseken keresztül a számítógépes hálózaton át törekszünk arra,hogy a legmodernebb technikai vívmányokat és a tradicionális magyar konyhát ötvözve a lehető legjobb szolgáltatásokat nyújtsuk vendégeink számára.

Nálunk tényleg a VENDÉG az első!

Telefon: 06-23-355-862

E-mail:

Holnap: www.halaszcsarda.eu

restaurant_173_pic2_173

Megosztás: